Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zabezpieczyć obcasy w butach do tańca przed zarysowaniem
Cześć! Kupiłam swoje pierwsze buty do tańca i zauważyłam, że obcasy i czubki bardzo szybko się rysują podczas ćwiczeń na parkiecie. Czy są jakieś sposoby, żeby przedłużyć ich żywotność i zachować ładny wygląd? Słyszałam o specjalnych nakładkach lub osłonkach, ale nie wiem, czy to naprawdę działa.
Odpowiedz
Zarysowania i otarcia obcasów to niestety nieunikniona sprawa przy pracy na podłodze, jeśli nie zabezpieczysz butów przed pierwszym treningiem. Najprostszym i najbardziej skutecznym rozwiązaniem są silikonowe osłonki na obcasy lub materiałowe ochraniacze na całe platformy. Różne warianty dostaniesz na https://heelshub.pl/heel-protectors/ gdzie dopasujesz je do swojego konkretnego obcasa. Kupiłam taki zestaw od razu przy zamawianiu obuwia i to była rewelacyjna decyzja. Nakładki silikonowe idealnie przylegają, są prawie niewidoczne z daleka, a chronią tworzywo przed ścieraniem i obiciami o parkiet. Dzięki nim buty po pół roku intensywnego użytkowania nadal wyglądają jak wyciągnięte prosto z pudełka.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości