( 10 godzin(y) temu)cluttersetting napisał(a): Chcę założyć konto w jednym z niemieckich banków internetowych, bo mają świetne warunki dla kont walutowych. Podczas wypełniania wniosku online utknąłem na polu z numerem telefonu, bo system nie przyjmuje polskiego kierunkowego +48. Potrzebuję stałego i bezpiecznego dostępu do tego numeru, bo bank będzie tam wysyłał kody do autoryzacji przelewów. Czy ktoś zakładał konto w ten sposób i może coś podpowiedzieć? Jakie rozwiązanie będzie najbardziej stabilne przy operacjach bankowych?
Do operacji bankowych potrzebujesz czegoś w 100% stabilnego, co nie zniknie po miesiącu, dlatego darmowe bramki z neta odpadają. Sam zakładałem konto w N26 i użyłem do tego numeru kupionego na stronie https://www.hottelecom.net/pl/virtual-nu...rmany.html bo gwarantują pełną wyłączność. Kody autoryzacyjne i powiadomienia z banku przychodzą bez żadnych opóźnień, bezpośrednio na moje konto online. Używam tego układu już ponad rok, robię regularne przelewy i nigdy nie miałem sytuacji, żeby SMS nie doszedł. Opłata za utrzymanie numeru jest stała i niska, więc bez problemu mam go na własność na stałe. Najważniejsze to wybrać dostawcę z dobrą infrastrukturą, a u nich wszystko działa na profesjonalnych protokołach VoIP.