12-01-2019, 10:23 AM
Chlorella to niebiesko-zielone algi, które rosną na powierzchni słodkiej wody. Rodzaj, który spożywamy, jest najczęściej hodowany w kontrolowanych środowiskach. Podobnie jak pomaga wyciągać metale ciężkie z naszego ciała, może również wchłaniać je ze środowiska, co sprawia, że jakość i pochodzenie chlorelli jest niezwykle ważna. Podobnie jak w przypadku wielu suplementów diety, zazwyczaj dostajesz to, za co płacisz. Tania chlorella może być obciążona metalami ciężkimi, więc warto postawić raczej na produkty dobrej jakości, które są regularnie testowane. Moim głównym źródłem są zawsze produkty markowe.
Chlorella to całkowicie naturalny pokarm detoksykacyjny, który zwiększa energię, wspomaga utratę tłuszczu i pomaga w usuwaniu z organizmu metali ciężkich, takich jak ołów i rtęć. Ten bogaty zielony kolor pochodzi z wysokiego stężenia chlorofilu. Kiedy kupujemy ją w postaci proszku lub tabletek, zawsze ma postać suszoną. Po wysuszeniu chlorella może stanowić w 45 procentach białko w bardzo przyswajalnej formie.
Chlorella zmniejsza skutki stresu oksydacyjnego u palaczy. Dodatkowy bonus - może również zwiększyć aktywność naturalnych komórek zabójców - białych krwinek, które działają w walce z infekcjami w organizmie - tym samym wzmacniając nasz układ odpornościowy.
Nawet jako zagorzała zwolenniczka zdrowej żywności muszę powiedzieć, że chlorella może być trudna do stosowania. Jest to po części smak rybny, po części super zielony kolor. Ale znalezienie sposobu, który będzie dla nas odpowiedni, zdecydowanie jest warte wysiłku. Chlorellę można kupić w większości sklepów ze zdrową żywnością oraz w Internecie i może stanowić doskonały dodatek do dressingów do sałatek, hummusu i oczywiście koktajli. Chlorella występuje również w postaci tabletek, chociaż zalecana dawka może wynosić do 15 lub nawet 20 tabletek dziennie. Warto pamiętać, aby zacząć od stopniowego jej stosowania. Jest to jedzenie funkcyjne o dużej mocy, więc warto je wprowadzać powoli, postępując zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, aby uniknąć problemów z detoksykacją. Częste reakcje detoksykacyjne mogą obejmować łagodne bóle głowy, nudności i rozwolnienie.
Chlorella to całkowicie naturalny pokarm detoksykacyjny, który zwiększa energię, wspomaga utratę tłuszczu i pomaga w usuwaniu z organizmu metali ciężkich, takich jak ołów i rtęć. Ten bogaty zielony kolor pochodzi z wysokiego stężenia chlorofilu. Kiedy kupujemy ją w postaci proszku lub tabletek, zawsze ma postać suszoną. Po wysuszeniu chlorella może stanowić w 45 procentach białko w bardzo przyswajalnej formie.
Chlorella zmniejsza skutki stresu oksydacyjnego u palaczy. Dodatkowy bonus - może również zwiększyć aktywność naturalnych komórek zabójców - białych krwinek, które działają w walce z infekcjami w organizmie - tym samym wzmacniając nasz układ odpornościowy.
Nawet jako zagorzała zwolenniczka zdrowej żywności muszę powiedzieć, że chlorella może być trudna do stosowania. Jest to po części smak rybny, po części super zielony kolor. Ale znalezienie sposobu, który będzie dla nas odpowiedni, zdecydowanie jest warte wysiłku. Chlorellę można kupić w większości sklepów ze zdrową żywnością oraz w Internecie i może stanowić doskonały dodatek do dressingów do sałatek, hummusu i oczywiście koktajli. Chlorella występuje również w postaci tabletek, chociaż zalecana dawka może wynosić do 15 lub nawet 20 tabletek dziennie. Warto pamiętać, aby zacząć od stopniowego jej stosowania. Jest to jedzenie funkcyjne o dużej mocy, więc warto je wprowadzać powoli, postępując zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, aby uniknąć problemów z detoksykacją. Częste reakcje detoksykacyjne mogą obejmować łagodne bóle głowy, nudności i rozwolnienie.